Politie waarschuwt voor vals geld bij online verkoop

Ga naar beneden

Politie waarschuwt voor vals geld bij online verkoop

Bericht van Admin op wo nov 02, 2016 8:10 pm

De politie vraagt alert te zijn op vals geld als je via internet iets verkoopt. Een stel werd woensdagmiddag aangehouden toen zij in de Mediamarkt met nepgeld probeerde te betalen, afkomstig van een verkochte auto via internet.
De man en vrouw kochten een wasmachine bij de Mediamarkt in Doetinchem. Ze betaalden contant met vals geld dat zij onlangs gekregen hadden bij de online verkoop van hun auto. De caissière controleerde de 50-eurobiljetten. Vervolgens bleek dat er vier valse briefjes tussen zaten.
Meer vals geld
De beveiliging belde direct de politie. Het verbaasde stel werkte volledig mee en verklaarde mogelijk nog enkele valse biljetten te hebben, tussen het overige geld dat ze gekregen hadden bij de verkoop van de auto. Bij controle van dit geld bleken er nog vier valse briefjes van 50 euro tussen te zitten.
Nader onderzoek
De in totaal acht valse biljetten zijn in beslag genomen door de politie voor nader onderzoek. De man en vrouw zijn na verhoor vrijgelaten. Het openbaar ministerie beslist over de afhandeling van de zaak.
Vals geld herkennen
Het komt vaker voor dat particulieren met valse bankbiljetten worden opgelicht. Wil je weten hoe je vals geld kunt herkennen? Bekijk de website van de Nederlandsche Bank.

Bron: politie.nl

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum