Politie waarschuwt voor telefoonronselaars

Ga naar beneden

Politie waarschuwt voor telefoonronselaars

Bericht van Admin op wo nov 02, 2016 8:13 pm

De politie Den Haag waarschuwt dat in de hofstad oplichters actief zijn, die jongeren lokken om een telefoonabonnement af te sluiten. Ze zouden hiervoor 500 euro krijgen.
Diverse jongeren worden via Instagram benaderd door mannen die ze aanbieden snel geld te verdienen. Ze spreken vervolgens samen af. De potentiële slachtoffers krijgen de opdracht een telefoonabonnement op hun eigen naam af te sluiten. In ruil daarvoor zouden de jongeren enkele honderden euro's krijgen. De gratis telefoon die ze bij het abonnement krijgen, moeten ze bij de mannen inleveren. Een vriend van een van de oplichters zou bij de telefoonwinkel werken. Hij haalt het abonnement weer uit het systeem.
Opgelicht
De criminelen geven de slachtoffers echter geen geld en gaan ervandoor met de dure smartphone. De vriend van de oplichters die bij de telefoonwinkel werkt, bestaat ook niet. Vervolgens zitten de gedupeerden opgescheept met een duur telefoonabonnement. Ook hebben de slachtoffers niets verdiend. Het abonnement moeten ze wel tot het einde van de looptijd betalen.
Zelf strafbaar
De politie benadrukt dat er niet alleen misbruik gemaakt wordt van je identiteit. Je bent zelf ook schuldig aan oplichting. Je wordt dus niet alleen zelf opgelicht: zelf ben je ook strafbaar.
Uitzending
Opgelicht?! maakte in maart van dit jaar een item over telefoonronselaars. De truc komt grotendeels met de bovenstaande waarschuwing overeen. Het verschil is dat de slachtoffers in de uitzending onder druk staan, terwijl het in dit bericht gaat om vrijwillige handelingen.

Bron: Facebook Politiebureau Jan Hendrikstraat

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum