Konijnenopvang Zwijndrecht

Ga naar beneden

Konijnenopvang Zwijndrecht

Bericht van JOP op di okt 11, 2016 9:30 am

Er is een konijnenopvang in Zwijndrecht, Konijnenopvang ''het warme holletje'' in Zwijndrecht, die er wel een hele rare manier van werken op na houd. Brengt iemand één konijn met een genetische afwijking naar de opvang, om het niet in te hoeven laten slapen en te laten helpen dat het misschien een baasje kan vinden. Het konijn wordt opgehaald en het jonge meisje waar het konijn opgehaald wordt, zelf gek met konijnen, uit haar bezorgdheid over het konijn. Verteld over de andere konijnen waar deze vandaan komt en waar zij zelf helpt. Ze ratelt op haar manier haar verhaal. Heeft het over de ren waar rammen en voedsters in zitten. Bedoeld ex rammen, maar met haar ADD gaat haar mond soms sneller dan haar denken en beleving is anders dan bij anderen.
De vrouw van de konijnenopvang is dan nog aardig en belooft haar op de hoogte te houden. Maar later wordt zij ineens bedreigt, want die vrouw van de konijnenopvang denkt dat de andere konijnen verwaarloost worden en ze moeten binnen 3 uur alle konijnen aan haar geven, anders belt ze de dierenpolitie en ze dreigt met privé berichten openbaar op facebook te zetten.
Dus meisje helemaal overstuur, ze wilde alleen maar helpen en er is helemaal niets mis met de andere konijnen. Die worden goed verzorgt. Maar die vrouw wil er niets van weten.
Er schijnt iemand leugens verteld te hebben tegen haar, iemand met kwade bedoelingen blijkbaar. Maar de vrouw gaat het hard spelen. Ze zet vertrouwelijke berichten uit de app met het meisje openbaar op haar facebook en start een hetze tegen de stichting van de mensen waar de konijnen van zijn. Ze pikt foto's van het meisje die bij het eerste nestje konijnen even alles in een bak had gedaan om ze te controleren, en zet daar een heel verhaal bij waar anderen natuurlijk graag op reageren. En ze pikt foto's van de konijnen in de ren en iedereen spreekt er schande van dat rammen en voedsters bij elkaar zitten. Want dat had het meisje immers gezegd, het arme kind wordt er helemaal afgemaakt. Iedereen die tegen mevrouw van de konijnenopvang in gaat of er vragen over stelt die haar niet aan staan, krijgt een grote mond en wordt geblokkeerd van haar facebook pagina en je bericht wordt verwijderd. Zo lijkt het net of zij alleen gelijk heeft en het goed doet. Haar 'aanhangers' gaan daarna nog verder met pesten en mensen kapot maken door negatieve recensies op de facebookpagina van de stichting te zetten. En met op hun privé facebook gaan ze ook nog door met zwart maken van die stichting. Mensen die nooit iets met hen persoonlijk of met de stichting te maken hebben gehad.
Bovendien staat er op haar konijnen facebook pagina dat ze non-profit is, maar is nergens aangemeld bij de KvK. Dus alle inkomsten van het verhandelen van de konijnen, het trimmen van honden en opvangen van honden doet ze zwart en zal er geen btw over betalen. Het is gewoon weer zo'n nep dierenactivist die geld verdient over de rug van zielige dieren! En doet alsof ze heel wat kan maken. Terwijl ze geen rechten heeft. Dit stelletje idioten moet aangepakt worden! Mad

JOP

Aantal berichten : 1
Registratiedatum : 11-10-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Reactie

Bericht van Admin op vr okt 14, 2016 12:44 pm

Ik kreeg van iemand als reactie op bovenstaand forum bericht een ervaring doorgestuurd:
----------------------------------------------------------------------------------
Na even zoeken op internet naar deze konijnen opvang het warme holletje, kwam ik op dit forum. Er is dus blijkbaar wel degelijk iets mis met die opvang!
Ik had gereageerd op een konijn dat ik graag een fijn plekje wilde geven. Ik kom uit Haastrecht en dat is best een stukje rijden naar Zwijndrecht, dus ik moest wat regelen.
Maar terwijl ik nog bezig was een afspraak te maken, kreeg ik te horen dat het konijn al geplaatst was. Ik reageerde verbaast en toen begon die Mirella te schelden en te dreigen!

Wat een raar mens en ik vertrouw het voor geen meter!  pale Ben ergens wel blij dat ik er niet geweest ben, wat een agressiviteit zeg.

Dit is het gesprek via marktplaats:

dinsdag

Beste konijnenopvang,

Ik heb een vraag over 'Gecastreerde ram sammy'.

Hoi,

Heb je al iemand voor dit mooie mannetje?
Hoe is hij met andere konijnen? Ik zoek een vriendje voor mijn konijnen meisje.
En kan ik een keer komen kijken?

Met vriendelijke groet,

11:39

Hoi hij zoekt nog een thuis met vriendin. Hij zoekt een niet al te pittige dame. Je mag zeker komen kijken
Groet Mirella
11:40

Dat is fijn, misschien handig als ik mijn konijnje dan even mee neem?
Ik moet wel even kijken wanneer ik tijd hebt en wanneer mijn vriend kan, maar wat is het adres als ik vragen mag, dan kan ik vast kijken hoe ik er kan komen.

Met vriendelijke groet,

11:53
Ja Je konijn mag mee hoor
Het adres is eikeboomstraat 20
Ik werk op afspraak
Wat voor verblijf heb je?
Gr Mirella

Verstuurd vanaf mijn iPhone
12:02
Ik heb een mooi buiten verblijf.
Met een grote ren.

Maar ik woon in Haastrecht en heb geen rijbewijs. Dus moet even overleggen met mijn vriend wanneer ik kan.

12:05
Ok. Wil je een foto van het verblijf sturen ? Misschien handigst via de app
0620789587
Gr Mirella

Verstuurd vanaf mijn iPhone
12:15
hoi,


Sorry, ik heb geen wats app

Maar per mail kan wel.

zie bijlage


Groet,

________________________________
12:41
Prachtig ! Sammy hoopt dat je snel komt kijken?

Verstuurd vanaf mijn iPhone
16:25

Zou het zaterdag of zondagmiddag kunnen?
19:56

Zondag zou half 5 kunnen?
19:56

gisteren

Ik ga het even overleggen, mijn vriend is het er niet helemaal mee eens om helemaal naar Zwijndrecht te rijden. Maar ik wil zo graag Sammy een goed plekje geven. Ik vindt hem zo leuk.
17:13

Hoi sammy is vandaag verhuisd
Gr Mirella

Verstuurd vanaf mijn iPhone
19:28

WTF, wat is dat voor doen , dit is gewoon oplichting! Geef mensen een kans!
23:06

Doe is even normaal!
Je hebt hem niet gereserveerd. Ik ga zo'n beestje toch geen mooie kans ontzeggen omdat jij misschien nog terug mailt maar misschien ook niet?
Verschrikkelijk deze manier van reageren.
Mijn keuze is dus goed geweest. Succes!
23:43
vandaag

je heb toch ook niet gezegd dat er ook iemand anders was. Of dat hij door een ander gereserveerd was. Ik wil niet eens meer een konijn van jou!
09:25

Je begrijpt niet helemaal wat een opvang is denk ik. Konijntjes komen hier daten om te kijken met wie er een klik is. Uiteraard mogen alle niet gereserveerde rammen daten, zou wel heel triest zijn als ik moet zeggen : sorry sammy geen kans voor jou want er is iemand die misschien nog wel terug mailt maar je misschien toch geen ritje waard vind

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Konijnenopvang Zwijndrecht

Bericht van Admin op di nov 01, 2016 3:30 pm

Uiteraard plaatsen wij niet zomaar berichten op Oplichters gespot. Er wordt wel degelijk onderzocht op feiten.

We hebben screenshots gezien van bewijslast dat is vast gelegd. Het is inderdaad zo dat berichten zijn verwijderd en aangepast.
Ook hebben wij onderzocht wat zogenaamde 'olifantstanden' inhoud.
Er is op de pagina van 'Het warme holletje' een foto getoond van de GEKNIPTE tanden. Later is er een foto geplaatst van de  GETROKKEN tanden en deze waren duidelijk weer erg lang gegroeid. De beschuldigingen naar de eigenaar van het konijn (er is geen afstandsverklaring getekend en geen betalingsbewijs ontvangen voor de €10,- die is betaald bij het ophalen van het konijn, dus is het konijn officieel niet door de konijnen herplaatsing over genomen!) dat er geen zorg gegeven zou zijn aan het konijn, is dan ook ongegrond!
Deze beschuldiging zou immers ook gelegd kunnen worden bij de opvang omdat het konijn daar ook met lange tanden heeft gezeten!

Wat wij in een gesprek begrepen is dat er voldoende knaagmateriaal en goede voeding wordt gegeven aan de betreffende konijnen bij de eigenaar van het konijn 'Rosie'.
Er is in dit geval sprake van een genetische afwijking, of afwijkende stand van de tanden, die niet voor komt bij de moeder of vader van het konijn en ook niet bij de broers en zussen.

Uitleg olifantstanden:

Olifantstanden
Een veelvoorkomend probleem bij konijnen zijn de zogenaamde “olifantstanden”. Dit is een afwijkende groei van de snijtanden van het konijn. Als konijnen niet voldoende te knagen hebben, krijgen ze zeer lange tanden. Hierdoor kunnen ze hun bek niet dichtdoen, wat hen verhindert te eten. De dieren zullen daardoor verhongeren.

Symptomen

De snijtanden staan dan niet helemaal recht (naar binnen gebogen), waardoor ze niet tegen elkaar komen. Doordat de tanden van konijnen altijd doorgroeien en deze dan niet kunnen slijten, worden ze te lang. Konijnen slijten hun tanden af door te knagen aan takjes en dergelijke. Wilgentakjes zijn het meeste geschikt, aangezien het hout hiervan niet versplintert.

Preventie

Knippen en vijlen van de olifantstanden heeft alleen zin als de tanden in de juiste richting staan. Alleen dan kunnen ze op natuurlijke wijze worden afgeslepen. Het knippen (in plaats van vijlen) van de tanden is niet zonder gevaar. De tanden kunnen splijten of barsten en kunnen ontstekingen met abcesvorming veroorzaken.
Een andere mogelijkheid is om de tanden van het konijn door een dierenarts te laten verwijderen. Houdt er dan wel rekening mee dat het voedsel in kleine hapklare brokken moet worden aangeboden.
In overige gevallen is het beste om het konijn uit zijn lijden te verlossen. ​​

Doorgroeiende konijnen tanden
Als het probleem van doorgroeiende tanden speelt kan het konijn geen voedsel meer oppakken. Het kan ook niet meer kauwen omdat de kiezen elkaar niet meer kunnen raken. Door niet of zeer slecht eten wordt de darmbeweging traag en ontstaan darmproblemen. Ook zal het konijn de vacht niet meer kunnen onderhouden of de blindedarmkeutels eten. De conditie van zo'n dier gaat dus snel achteruit.
--------------------------------------------
Dat het betreffende konijn mager was, is dan ook te wijten aan het feit dat het konijn niet genoeg kon eten en konijnen kunnen al na 1 á 2 dagen niet eten, overlijden! Dat het konijn nog leefde houdt dus in dat er hier wel degelijk sprake is van voldoende voeding, het konijn zal genoeg reserve hebben gehad. En dat de tanden in korte tijd gegroeid moeten zijn is dan ook duidelijk.
Een gasbuik, wat het betreffende konijn ook zou hebben volgens de berichten op facebook, is dan ook gevolg van de afwijkende tanden en niet van verkeerde of te weinig aangeboden voeding.

Wij concluderen dan ook dat alle beschuldigingen die geuit worden op de facebookpagina van 'Het warme holletje' betreffende het konijn 'Rosie', ongegrond zijn en waarschijnlijk voortkomen uit het feit dat mevrouw Mirella Verkaik het blijkbaar niet zo goed kan hebben om haar zin en/of gelijk niet te krijgen.
Zoals ook blijkt uit het geplaatste gesprek met iemand die interesse toont in een konijn op marktplaats!
Aangezien Mirella het niet toe laat dat mensen zich verdedigen of haar tegen spreken op haar facebookpagina, nemen wij het woord.

Mirella heeft een stichting een slechte naam bezorgt, omdat men niet in ging op haar eisen en dreigementen. Ze heeft een minderjarig meisje bedreigt en onder druk gezet.
Ik ben wel benieuwd hoe ze zich 'non-profit' kan noemen, terwijl ze niet geregistreerd staat bij de KvK?

Namens Oplichters gespot, afdeling dieren.

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Konijnenopvang Zwijndrecht

Bericht van Admin op di nov 22, 2016 12:44 pm

Het feit dat de konijnenopvang reclame maakt voor dit forum op hun Facebookpagina en de 'ik zit lekker veilig achter mijn toetsenbord mee te schelden' reacties er onder, blijkt dat ze maar door gaan met het eenzijdig naar beneden halen van mensen die gewoon voor hun rechten op komen. Ze zoeken heel google af of er niet iets is wat ze kunnen gebruiken in hun hetze. Ook zaken waar ze niets over weten, niet meer dan dat er overal in elke groepering een groepje betweters is die iemand iets niet gunnen en er dan alles aan doen om mensen zwart te maken om zelf een plek in de aandacht te krijgen. Zoals men bij deze konijnenopvang ook aan het doen is.
Zelf vallen ze mensen telefonisch lastig, en beschuldigen hen van dingen waar ze vooral zelf mee bezig zijn.
Alles wat er gebeurd, negatief, komt 'uiteraard' van de 'achteban'...
Wij hebben inmiddels meer meldingen binnen over de manier waarop mensen worden behandeld die via Marktplaats reageren op een konijn. Aan de inhoud van de gesprekken die men doorgestuurd heeft lijd ik af dat ze bij de konijnenopvang iedereen wantrouwen en denken dat ze bij degene van Rosie horen. En dan hele nare dingen roepen tegen mensen die nergens iets van af weten als iemand het anders wil of doet dan ze bij de konijnenopvang willen.
Ze betrekken dit forum in hun hetze, op hun 'veilige Facebookpagina' achter hun 'veilige toetsenbord'.
Want daar kunnen ze roepen wat ze willen zonder dat de mensen waar het over gaat kunnen reageren.
Laat de gedupeerde dan hier maar hun plek krijgen om zich over deze situatie te uiten!
Uiteraard houden wij contact met de gedupeerde.

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Konijnenopvang Zwijndrecht

Bericht van Guppie op wo nov 23, 2016 10:25 am

Inderdaad oplichtersgespot, laat ze maar eens voelen wat het is als mensen over je praten en je kunt niet reageren.
Mensen moeten maar alles toestaan wat er gezegd wordt over anderen op hun facebookpagina, zonder dat je kunt reageren.Nu heeft reageren op hun pagina alleen zin als je het met ze eens bent. Ze verwijderen je toch direct als je ze tegen spreekt. Ze roepen maar wat en iets gaat een heel eigen leven leiden als mensen die nergens wat vanaf weten maar van alles gaan lopen invullen. Want wat heeft een konijn nou te maken met een hondenschool?
Ze halen er van álles bij, waar ze niets van af weten. En mensen uit hun kringen zetten negatieve recensies op de pagina van de hondenschool en als die konijnenopvang een slechte recensie krijgt, is dat natúúrlijk iemand van die hondenschool en dat kán natuurlijk niet. Zij lopen van allerlei laster rond te strooien, maar o wee als iemand anders iets over hén zegt!
Ze zegt dat ze nooit een naam genoemd heeft, nee? Maar ze deelt wel gesprekken die privé gevoerd zijn op whats app en facebook, dat is ook schending van de privacy!
En het is alleen maar begonnen met een konijn met olifanten tanden. Die iemand in goed vertrouwen een kans wil geven. Maar die Mirella wilde alle konijnen omdat zij vond dat er niet goed voor gezorgd werd?!!
Welk recht heeft zij dan? NIETS! Want ze is geen rechtspersoon, ze is gewoon een particulier die bedrijfsmatig bezig is! Ze doet zo wel vaker. Iemand die een konijn met jongen onderbrengt en aangeeft het konijn terug te willen met 1 á 2 jongen. iemand die zelf niet wist dat een konijn haar jongen niet verzorgt, maar 1 a 2 keer per dag even snel zoogt en er gaan vaak 1 of meerdere lampreis dood, zeker van een eerste nestje. Mirella had tegen die mevrouw ook kunnen zeggen hoe het wekt bij konijnen en dat ze zich geen zorgen hoefde te maken. In plaats van meteen te roepen dat ze de konijnen maar bij haar moest brengen. Als ze zo aan al die jonge konijnen komt... want oude konijnen zie je niet voorbij komen op haar site. Het zijn allemaal jonge konijnen of moeders met jonge of zwangere konijnen.
En als iemand dan aangeeft het konijn weer terug te willen, dat ze het konijn alleen onderbrengt vanwege de jongen waar ze geen verstand van heeft en Mirella geeft ze gewoon niet terug, onder het mom dat het hok te klein is... wie denkt die Mirella dan wel dat ze is? Dat is gewoon pure diefstal. Wat ze er ook van maakt als rede om het konijn niet terug te geven. Het is haar eigendom niet en ze heeft het recht niet om het te houden! Ze heeft het recht niet om konijnen op te eisen onder dreiging van dierenpolitie of het openbaar maken van what app berichten!
Ze kan zo veel vinden... maar ze heeft gewoon het RECHT niet!!
En als ze haar zin dan niet krijgt, gaat ze kinderachtig pesten en mensen zwart maken.
Met behulp van háár achterban. Mensen die wel even wat lelijks over de hondenschool gaan zeggen op hun facebook en de hondenschool telefonisch lastig gaan vallen. Dát is stalking!
Heel google afzoeken of je niet iets kunt vinden over hen.
Ze weten niets van dingen die gebreud zijn of hoe. Dat jaloerse hondenmensen ook in staat zijn mensen kapot te maken om niets! Omdat ze precies hetzelfde zijn als Mirella Konijn (Verkaik), geen tegenspraak dulden en zoals zij vinden dat het is, is het.
Als de hondenschool, die hondenherplaatsing stichting in contact is gekomen met SBS voor het programma een huis vol honden, mochten ze de honden achter de schermen verzorgen, ophalen en verbleven de honden bij hun in huis. Er deed ook een hond mee met het programma die een baasje zocht via de stichting. Mensen die al járen lang met honden werken, waar men niets vanaf weet. Die niets deden met training tijdens de opnames, gewoon verzorging en opvang achter de schermen. Maar een paar betweters vinden dat dat niet kan, want ze kunnen het zelf beter. En met dreigen naar SBS hebben ze hun rot zin gehad, en hebben die betweters het over genomen... En zo gaat het overal, in de paardenwereld, in de hondenwereld en dus ook in de konijnenwereld. Heb je betweters die mensen het leven zuur maken omdat ze vinden dat zij alles beter weten en de rest van de wereld zich aan hun moet aanpassen!
En als dat niet gebeurd, gaan ze stennis schoppen, en jankend stampvoeten en zoeken en halen er van alles bij. Waar die Mirella mee bezig is, heeft niets meer met konijnen opvang te maken!
Ik zie ook wel eens berichten voorbijkomen van de dierenbescherming, dat er een dier ergens is weg gehaald wegens verwaarlozing o.d. Maar ik heb er nog nooit een persoonlijke mening of achtergrond verhalen van de eigenaar bij zien staan om maar aan te tonen hoe 'slecht' iemand is!

Guppie

Aantal berichten : 1
Registratiedatum : 23-11-16

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Konijnenopvang Zwijndrecht

Bericht van Gesponsorde inhoud


Gesponsorde inhoud


Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum