NIEUW: EEN JAT-UW-IDENTITEIT-APP

Ga naar beneden

NIEUW: EEN JAT-UW-IDENTITEIT-APP

Bericht van Admin op ma okt 31, 2016 2:05 pm

Criminelen hebben nu een wel heel gehaaide variant van malware ontwikkeld voor Android telefoons. Doel van de criminelen is om een hele set van gegevens te stelen om vervolgens identiteitsfraude te kunnen plegen.

NIEUW: EEN JAT-UW-IDENTITEIT-APP
Criminelen hebben een wel heel gehaaide variant van malware ontwikkeld voor Android telefoons. Doel van de criminelen is om een hele set van gegevens te stelen om vervolgens identiteitsfraude te kunnen plegen.

De Acecard Trojan doet zich op verschillende manieren voor, bijvoorbeeld als een app om porno mee te kijken, een Flash Player of een plug-in voor het afspelen van videobestanden, meldt Security.nl. Als de malware eenmaal genesteld is op een toestel blijft deze actief op de achtergrond. Het wacht tot het moment dat de gebruiker bepaalde apps opent en toont dan een scherm dat lijkt op een melding van Google Play. Dat is de shop waar Androidgebruikers apps kunnen kopen. In het venster wordt gevraagd om creditcardgegevens in te voeren. De criminelen vragen alle gegevens die nodig zijn om aankopen met de creditcard te doen.

Selfie
In een volgende stap vraagt de malware ook om een foto van een voor- en achterkant van een rijbewijs, id-kaart of paspoort. Dit zogenaamd om de identiteit van de gebruiker te bevestigen. Tot slot moet de gebruiker ook nog een foto maken van zichzelf met het identiteitsbewijs. Met alle gegevens die de criminelen hebben verzameld kunnen ze eenvoudig andere bedrijven of organisaties benaderen om zich voor te doen als het slachtoffer.

Advies
Het wordt afgeraden om apps te downloaden die zich niet in de officiële appstores bevinden. Daarmee verkleint u de kans om kwaadaardige software op uw telefoon te installeren.

Admin
Admin

Aantal berichten : 21
Registratiedatum : 10-10-16

http://oplichtersgespot.forumactie.com

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven

- Soortgelijke onderwerpen

 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum